Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Banskobystrický kraj

Banská Bystrica požiada o eurofondy na revitalizáciu Fončordy

Ilustračné foto. Foto: TASR/Dušan Hein

Predpokladaný termín predkladania žiadosti o nenávratný finančný príspevok vo výške 800.000 eur v rámci Integrovaného regionálneho operačného programu je tohtoročný október.

Banská Bystrica 2. augusta (TASR) – Po verejnej prezentácii revitalizácie vnútrobloku na banskobystrickom sídlisku Sásová uskutoční vedenie mesta pod Urpínom predstavenie podobného projektu na sídlisku Fončorda. V lokalite medzi Tulskou a Moskovskou ulicou ako aj Kyjevským námestím by mohla vzniknúť na ploche približne 14.000 metrov štvorcových atraktívna voľnočasová zóna pre rôzne vekové kategórie. TASR o tom vo štvrtok informovala hovorkyňa banskobystrického primátora Zdenka Marhefková.

Prezentácia sa uskutoční 9. augusta o 18.00 h v jedálni Základnej školy Moskovská.

Riešené územie je vymedzené obytnými blokmi Tulská 1 až 11 a Tulská 13 až 35. Keďže ide o rozsiahly vnútroblok, kde je v súčasnosti umiestnených niekoľko detských herných prvkov a nevyhovujúce asfaltové plochy, napríklad na basketbal, revitalizáciu mesto plánuje financovať z eurofondov.

"Športoviská sú zastaralé, v celom priestore nie je veľa možností skryť sa do chládku a chýba potrebný mobiliár. Našou snahou je vybudovať športoviská pre deti každého veku, ale i komunitné záhrady, ktoré sú v zahraničí obľúbeným miestom stretávania sa susedov. V projekte sa zameriavame tiež na rekonštrukciu havarijných chodníkov, pridávame prvky tienenia s výsadbou vysokej zelene. Verím, že aj v tejto žiadosti o eurofondy budeme úspešní a priestor sa nám podarí pre obyvateľov Fončordy zrevitalizovať," konštatoval primátor Ján Nosko.

Predpokladaný termín predkladania žiadosti o nenávratný finančný príspevok vo výške 800.000 eur v rámci Integrovaného regionálneho operačného programu je tohtoročný október.

"Verím, že napriek dovolenkovému obdobiu príde vyjadriť svoj názor čo najviac Fončorďanov," dodal Nosko.