Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Banskobystrický kraj

Počet dopravných nehôd v Banskej Bystrici stúpol

Ilustračné foto. Foto: KR PZ v Trnave

Najnehodovejšími dňami boli pondelok a sobota, hodinami 8:00 – 12:00.

Banská Bystrica 8. júla (TASR) – Dopravná polícia v Banskej Bystrici zaznamenala v júni nárast dopravných nehôd v Banskobystrickom okrese. Zaevidovala ich 30, čo je v porovnaní s predchádzajúcim mesiacom nárast o trinásť. Zranilo sa 11 osôb, z toho jedna ťažko. TASR o tom informovala banskobystrická krajská policajná hovorkyňa Mária Faltániová.

"Požitie alkoholických nápojov u vinníkov nehôd sa zistilo v troch prípadoch. Škoda bola odhadnutá na 66 960 eur. Z celkového počtu dopravných nehôd 27 zavinili vodiči motorových vozidiel, dve spôsobil odrazený kameň a k jednej došlo iným zavinením," konštatovala hovorkyňa.

Podľa nej najnehodovejšími dňami boli pondelok a sobota. Najviac ich zaznamenali v čase od 8:00 do 12:00. Príčinou 15 nehôd bolo porušenie povinností vodiča, príčinou šiestich neprispôsobenie rýchlosti jazdy a u ďalších vplyv prevádzky, nesprávne predchádzanie, jazda cez križovatku či nesprávne otáčanie a cúvanie.

"Dopravná nehodovosť v júni značne stúpla, preto budú príslušníci dopravnej polície vo zvýšenej miere dohliadať na dodržiavanie pravidiel cestnej premávky všetkými jej účastníkmi na cestách v celom Banskobystrickom okrese," dodala Faltániová.