Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Banskobystrický kraj

Polícia v B. Bystrici hľadá svedkov nehody, pri ktorej zomrel cyklista

Na snímke dopravná nehoda neďaleko Badínskeho rybníka, pri ktorej zahynul 59-ročný cyklista. Foto: TASR/KR PZ Banská Bystrica

Nehoda sa stala v utorok (7.8.) v popoludňajších hodinách na I/65 v smere od Banskej Bystrice na Sliač.

Banská Bystrica 8. augusta (TASR) - Polícia hľadá svedkov dopravnej nehody neďaleko Badínskeho rybníka, pri ktorej zahynul 59-ročný cyklista. Nehoda sa stala v utorok (7.8.) v popoludňajších hodinách na I/65 v smere od Banskej Bystrice na Sliač.

Petra Kováčiková, hovorkyňa z Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Banskej Bystrici informovala, že cyklista sa pri odbočovaní vľavo zrazil s motorovým vozidlom Fiat Ducato, ktoré jazdilo za ním. Pri nehode utrpel zranenia, ktorým následne podľahol.

Do vyšetrovania bol pribratý aj znalec z odboru dopravy. V súvislosti s dopravnou nehodou začala polícia trestné stíhanie vo veci prečinu usmrtenia. Miera zavinenia, ako aj bližšie okolnosti vzniku dopravnej nehody sú podľa Kováčikovej predmetom ďalšieho vyšetrovania.

"Touto cestou chceme požiadať aj občanov o pomoc a spoluprácu pri objasňovaní dopravnej nehody, ak bol niekto svedkom tejto udalosti, aby nám akékoľvek informácie oznámil na telefónnom čísle 158," vyzvala hovorkyňa.