Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Banskobystrický kraj

B. BYSTRICA: Prístaváci urobili kapustnicu pre ľudí v núdzi

Ilustračné foto Foto: TASR

Združenie sa zameriava na podporu ľudí so zdravotným postihnutím a posledné roky rozšírilo svoju pomoc aj pre ľudí nachádzajúcich sa v núdzi.

Banská Bystrica 24. decembra (TASR) - Vyvrcholením tohtoročných aktivít občianskeho združenia Prístav nádeje bol projekt pod názvom "Žijeme spolu", ktorý sa uskutočnil v utorok (22.12.) v banskobystrickom Komunitnom centre Fončorda.

Združenie sa zameriava na podporu ľudí so zdravotným postihnutím a posledné roky rozšírilo svoju pomoc aj pre ľudí nachádzajúcich sa v núdzi. Pomáha im hľadať spôsob znovuzačlenenia sa do bežného života a zlepšuje kvalitu ich života.

"Prístaváci" pripravili vianočnú kapustnicu pre ľudí v núdzi, ako aj osoby a rodiny, ktoré sa ocitli v ťažkej životnej situácii, napríklad bezdomovci, seniori či osamelí ľudia. Na kapustnici si pochutilo okolo 60 ľudí.

"Chceme, aby ľudia v núdzi dostali nový impulz do života. Uvedomia si, že majú okolo seba ľudí, ktorým na nich záleží. Život je ťažký a nevyspytateľný. Osudy ľudí sú rôzne. Raz sme hore, raz dole. Je dôležité ľuďom ukázať, že životný zápas sa dá aj vyhrať. Len sa treba pozitívne naladiť," uviedla Marcela Václavková Konrádová, predsedníčka Prístavu nádeje, o. z.

Prístav nádeje verí, že aj prostredníctvom tohto či podobných projektov dokáže ľudí v ťažkej životnej situácii naladiť na Vianoce a aspoň nachvíľu im tak spríjemniť nadchádzajúce dni.

"Už uplynulé roky sme sa presvedčili, že i malé projekty majú svoje opodstatnenie a dokážu pomôcť jednotlivcom či rodinám. Nikdy nevieme, kedy sa ocitneme na druhej strane my. Z našich doterajších skúseností si dovolíme konštatovať, že tento druh pomoci je najefektívnejší, nakoľko ide o priamu a adresnú pomoc osobám, ktoré si aj napriek snahe nevedia pomôcť alebo nedokážu," dodala Václavková Konrádová.