Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Banskobystrický kraj

Lupiči si odniesli zo zlatníctva v B. Bystrici šperky za 30.000 eur

Ilustračné foto. Foto: TASR/Jozef Ďurník

Vyšetrovateľ už začal trestné stíhanie pre obzvlášť závažný zločin lúpeže spáchaný formou spolupáchateľstva. Polícia po neznámych mužoch intenzívne pátra.

Banská Bystrica 14. novembra (TASR) - Škodu nie menšiu ako 30.000 eur spôsobili v utorok (13.11.) podvečer doposiaľ neznámi ozbrojení lúpežníci v prevádzke zlatníctva na Dolnej ulici v Banskej Bystrici.

Lupiči vošli do zlatníctva krátko pred 17.00 h. V tom čase sa tam nachádzali pracovníčky predajne. "Maskovaní muži si z predajne odniesli rôzne šperky z bieleho aj žltého zlata," uviedla k prípadu banskobystrická policajná hovorkyňa Petra Kováčiková. Vyšetrovateľ už začal trestné stíhanie pre obzvlášť závažný zločin lúpeže spáchaný formou spolupáchateľstva. Polícia po neznámych mužoch intenzívne pátra. "Podrobnejšie informácie preto v tejto chvíli nie je možné poskytnúť," dodala hovorkyňa.

Polícia sa zároveň obracia na občanov so žiadosťou o pomoc a spoluprácu. "V prípade, že niekto v utorok v čase okolo 17. hodiny spozoroval čokoľvek, čo by mohlo mať súvis so spáchaním spomínaného zločinu, nech to oznámi polícii," vyzvala Kováčiková.