Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Banskobystrický kraj

Banská Bystrica: Vianočné trhy sa začínajú už v utorok

Ilustračné foto. Foto: TASR/Štefan Puškáš

Ľudoví remeselníci prídu na námestie so širokou ponukou vianočných ozdôb, výrobkami z kovu, keramiky, dekoračnými predmetmi, šperkami, sviečkami, mydlami i ďalšími výrobkami od 4. do 22. decembra.

Banská Bystrica 23. novembra (TASR) - Na rozdiel od minulých rokov príde vianočná atmosféra do Banskej Bystrice o čosi skôr. Vôňu chutných klobás, vianočného punču, medoviny, pečených gaštanov i zdobených medovníkov si budú môcť Banskobystričania vychutnať už od utorka (24.11.) až do Troch kráľov budúceho roka. Doteraz tradičné vianočné trhy v meste pod Urpínom začínali vždy až v decembri na Mikuláša.

Ako informovala hovorkyňa banskobystrického primátora Zdenka Sekerešová, Námestie SNP rozžiari 4. decembra o 17.00 h 16-metrový strieborný smrek zo Školskej ulice. Výrub a osadenie centrálneho vianočného stromčeka zabezpečia Záhradnícke a rekreačné služby mesta v posledný novembrový deň. V prípade nepriaznivého počasia sa inštalácia symbolu Vianoc presunie o deň neskôr.

"Vianočný stromček nebude zdobiť len Námestie SNP. Svoje miesto si nájde vo všetkých mestských častiach aj ďalších deväť smrekov pochádzajúcich z ulíc Poľná, Kalinčiakova, Tulská, Javornícka, Severná a Starohorská," dodala Sekerešová.

O typickú vianočnú atmosféru sa postarajú trhy, ktoré sa začínajú skôr. V stánkoch s občerstvením si Banskobystričania budú môcť pochutnávať už od 24. novembra do 6. januára, denne od 11.00 do 23.45 h.

Ľudoví remeselníci prídu na námestie so širokou ponukou vianočných ozdôb, výrobkami z kovu, keramiky, dekoračnými predmetmi, šperkami, sviečkami, mydlami i ďalšími výrobkami od 4. do 22. decembra. Ich stánky budú otvorené od 9.00 do 20.00 h.