Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Banskobystrický kraj

Banskobystričan, ktorý obral ľudí o tisíce eur, skončil v cele

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Podviedol aj muža, s ktorým sa dohodol, že mu sprostredkuje kúpu ojazdeného auta. Dal mu zálohu, ale peniaze a ani auto už nevidel.

Banská Bystrica 28. septembra (TASR) – Podvodným konaním si "zarábal" 26-ročný muž z Banskej Bystrice, ktorý od ľudí vymámil viac ako 17.600 eur. Skončil v policajnej cele. Vyšetrovateľ ho obvinil z pokračovacieho prečinu podvodu a spracoval podnet na jeho vzatie do väzby. Informovala o tom v sobotu banskobystrická polícia na sociálnej sieti.

"Obvinený sa dohodol s majiteľkou auta, že sprostredkuje jeho predaj za dohodnutú sumu. Len na základe ústnej dohody žena vopred podpísala kúpnu zmluvu, vystavila splnomocnenie overené notárom na odhlásenie vozidla a odovzdala všetky doklady s kľúčmi a vozidlom obvinenému. Cez inzerát našiel kupujúceho. Po obhliadke a skúšobnej jazde mu auto predal, ale poškodenej žiadne peniaze neodovzdal," uvádzajú policajti.

Podobným spôsobom podviedol aj muža, s ktorým sa dohodol, že mu sprostredkuje kúpu ojazdeného auta. Dal mu zálohu, ale peniaze a ani auto už nevidel.

"V minulom roku podviedol muža pri kúpe mobilných telefónov. Vylákal od neho zálohu za päť mobilov, ktorú mu poškodený zaslal na účet, ale telefóny nedostal. Takto podviedol ďalších troch záujemcov o kúpu značkových mobilov. Zaplatili mu, no telefóny ani peniaze späť nedostali," dodáva banskobystrická polícia.