Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 30. apríl 2024Meniny má Anastázia
< sekcia Banskobystrický kraj

Banskoštiavnickí poslanci podporili opatrovateľskú službu dotáciou

Banská Štiavnica Foto: TASR/Jozef Poliak

Podľa primátorky Nadeždy Babiakovej ide o nenávratnú dotáciu. Podporiť združenie sa rozhodli aj napriek tomu, že mesto v plnej miere zabezpečuje opatrovateľskú službu.

Banská Štiavnica 6. júla (TASR) - Projekt na podporu opatrovateľskej služby občianskeho združenia Margarétka dnes banskoštiavnickí poslanci na rokovaní mestského zastupiteľstva podporili sumou 3000 eur.

Podľa primátorky Nadeždy Babiakovej ide o nenávratnú dotáciu. Podporiť združenie sa rozhodli aj napriek tomu, že mesto v plnej miere zabezpečuje opatrovateľskú službu. Podľa jej slov má význam dávať peniaze do sociálnej oblasti, keďže týchto služieb nikdy nie je dosť.

Združenie požiadalo mesto o peniaze na spolufinancovanie Národného projektu Podpora opatrovateľskej služby. Cieľom tohto projektu je podporiť rozvoj opatrovateľskej služby v meste a poskytovať tak opatrovateľskú službu väčšiemu počtu osôb odkázaných na pomoc inej osoby v prirodzenom domácom prostredí.

Cieľovú skupinu predstavujú opatrovateľky, ktoré budú vykonávať terénnu opatrovateľskú službu. Ide o šesť kvalifikovaných opatrovateliek. Finančný príspevok bude použitý na pokrytie prvotných mzdových a odvodových nákladov na tieto opatrovateľky.