Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Banskobystrický kraj

Banskobystrický kraj po rekonštrukcii otvára cesty tretej triedy

Ilustračné foto Foto: TASR/Michal Svítok

Po tom, ako vláda kraju stopla peniaze z eurofondov, samospráva vyčlenila na tieto investície peniaze z vlastných, ušetrených zdrojov.

Sucháň/Čebovce 28. augusta (TASR) - Dnes, po asi polročnej rekonštrukcii, oficiálne otvorili zástupcovia Banskobystrického samosprávneho kraja (BBSK), za účasti zhotoviteľa a vedenia niektorých samospráv, cesty tretej triedy medzi obcami Sucháň - Čebovce a pri obci Opava v okrese Veľký Krtíš.

Ako pre TASR uviedol zástupca riaditeľa Úradu BBSK Michal Albert, zrekonštruované boli úseky ciest v celkovej dĺžke 21,315 km, tri mostné objekty, dva oporné múry a 33 priepustov. Celkový náklad stavebných prác bol 3,61 milióna eur.

Popoludní slávnostne otvoria aj zrekonštruované úseky ciest tretej triedy medzi Gemerskou Vsou a Levármi a Revúcou, Železníkom a Sirkom v okrese Revúca. Celková dĺžka obnovených úsekov má 5,072 kilometra a stavebné náklady predstavovali takmer 1,14 milióna eur. Odstránené boli aj bodové chyby na zosuvom ohrozenom svahu v Železníku a Gemerskej Vsi.

Podľa Alberta po tom, ako vláda kraju stopla peniaze z eurofondov, samospráva vyčlenila na tieto investície peniaze z vlastných, ušetrených zdrojov.