Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 30. apríl 2024Meniny má Anastázia
< sekcia Banskobystrický kraj

Občania Brezna môžu hlásiť mestu, ak stavebný odpad nekončí na skládke

Ilustračné foto Foto: TASR

Subjekty zodpovedné za búracie práce, ako napríklad tie v areáli bývalých kasární, sú povinné stavebný odpad rozmerovo upraviť a materiálovo zhodnotiť v zmysle platných právnych predpisov.

Brezno 6. júla (TASR) – Brezniansky magistrát vyzýva občanov mesta na svojej webovej stránke, aby v prípade zistenia vývozu alebo zámeru uloženia stavebného odpadu inde než na skládku nahlásili túto skutočnosť ihneď na Okresný úrad v Brezne, odbor starostlivosti o životné prostredie, prípadne Mestskej polícii v Brezne.

"Subjekty zodpovedné za búracie práce, ako napríklad tie v areáli bývalých kasární, sú povinné stavebný odpad rozmerovo upraviť a materiálovo zhodnotiť v zmysle platných právnych predpisov. Takýmto postupom však určite nie je svojvoľné rozvážanie odpadu po rôznych mestských lokalitách," konštatoval magistrát.

Erb mesta Brezno
Foto: Heraldický register


Občanov zároveň upozornil, že vlastník pozemku, ktorý nie je na taký účel určený, ako napríklad lúky, pasienky, trvalé trávnaté porasty či pozemok, pre ktorý nie je vydané rozhodnutie o využití územia, nesie právnu, ako i finančnú zodpovednosť za nápravu protiprávneho stavu.