Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Banskobystrický kraj

Brezno zrejme zaznamená vyššiu účasť než v posledných voľbách

Ilustračné foto Foto: TASR

Brezňania rozhodujú o tom, kto zasadne do 21 poslaneckých kresiel v mestskom zastupiteľstve a vyberajú spomedzi piatich kandidátov na primátora.

Brezno 15. novembra (TASR) – Ešte necelú hodinu majú možnosť Horehronci rozhodnúť o tom, kto sa stane prvým mužom mesta Brezno. Volia v štyroch volebných obvodoch, v ktorých je 21 okrskov a celkovo cez 17.400 voličov.

Brezňania rozhodujú o tom, kto zasadne do 21 poslaneckých kresiel v mestskom zastupiteľstve a vyberajú spomedzi piatich kandidátov na primátora. Do volebného súboja so súčasným primátorom Brezna a poslancom NR SR Jaroslavom Demianom (Smer-SD), ktorý túto funkciu vykonáva už tretie volebné obdobie, išli nezávislí kandidáti - právnik a mestský poslanec Tomáš Abel, strojný inžinier a mestský poslanec Vladimír Kvačkaj, živnostník a mestský poslanec Jozef Tokár a chirurg Ján Zajak.

Podľa členov mestskej volebnej komisie priebeh volieb bol doteraz pokojný. Odhadujú, že účasť voličov bude zrejme vyššia ako v posledných komunálnych voľbách pred štyrmi rokmi.