Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Banskobystrický kraj

V Kammerhofe začína 14. ročník Štjavnyckého vjanočného jarmok

Ilustračná snímka. Foto: TASR/Jana Vodnáková

Podujatie finančne podporilo Mesto Banská Štiavnica a Banskobystrický samosprávny kraj.

Banská Štiavnica 8. decembra (TASR) - Pravú predvianočnú atmosféru, ľudové zvyky a tradície, kultúrny program, ale aj nákupy originálnych výrobkov si v piatok a sobotu (9.12.) užijú návštevníci 14. ročníka Štjavnyckého vjanočného jarmoku, ktorý sa koná na nádvorí banskoštiavnického Kammerhofu.

"V piatok privítame priamo v expozícii Kammerhof Bábkové divadlo spod Spišského hradu, na pódiu v nádvorí vianočnú atmosféru vytvoria koledníci z Katolíckej spojenej školy, súbor Permoník z Materskej školy Ul. 1. mája, žiaci Základnej umeleckej školy Banská Štiavnica, detský folklórny súbor Sílešánek z Vinodolu a Perla Perpetua Voberová," informovala Petra Páchniková zo Slovenského banského múzea.

V sobotu v programe vystúpia deti z Materskej školy Nezábudka so svojou "Vianočnou tržnicou", študenti Hudobnej a umeleckej akadémie Jána Albrechta a Folklórny súbor Bacabánia a ľudová muzika Veselí chlapi z Veľkých Kozmáloviec.

"Počas oboch dní sa môžu návštevníci tešiť aj na pečenie oblátok v historickej forme nad ohňom, liatie olova a oveľa viac na 'pobavenya a kuknutya'. V interiéri Kammerhofu, v expozícii Baníctvo na Slovensku, bude prebiehať hra Putovanie baníka za hviezdou, do ktorej sa môžu zapojiť všetky vekové kategórie," dodala Páchniková.

Podujatie finančne podporilo Mesto Banská Štiavnica a Banskobystrický samosprávny kraj.