Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Banskobystrický kraj

Bystričania, buďte trpezliví: V okolí Sliaču bude zvýšená hlučnosť

Ilustračné foto Foto: TASR/Dušan Hein

Banská Bystrica žiada obyvateľov žijúcich v bezprostrednej blízkosti letiska, okolitých obcí a miest o zhovievavosť a trpezlivosť pri možnej zvýšenej hlučnosti.

Banská Bystrica 20. júla (TASR) – Na zvýšenie hluku v okolí Letiska Sliač, kde trénujú piloti na domáce a zahraničné letecké dni a s ktorým susedí krajské mesto Banská Bystrica, upozorňuje banskobystrický magistrát. Občanov žiada o trpezlivosť a zhovievavosť.

Ako uviedla hovorkyňa primátora Zdenka Sekerešová, každý rok sa počas letných a jesenných mesiacov podieľa Zmiešané krídlo Otta Smika Sliač na prezentácii Ozbrojených síl Slovenskej republiky. Účasť leteckej techniky a personálu na známych zahraničných i domácich medzinárodných leteckých dňoch si vyžaduje pravidelnú prípravu a tréning. Piloti lietadiel typu L-39 Albatros a MiG-29 budú preto nad letiskom v pracovných dňoch v mesiacoch júl až september 2015 vykonávať nácvik akrobacie v malej výške.

"Žiadame obyvateľov žijúcich v bezprostrednej blízkosti letiska, okolitých obcí a miest o zhovievavosť a trpezlivosť pri možnej zvýšenej hlučnosti," dodala Sekerešová.

V areáli Leteckej základne Sliač sa v posledné augustové dni uskutočnia Medzinárodné letecké dni SIAF, na ktoré potvrdili účasť aj svetoznáme akrobatické skupiny.