Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Banskobystrický kraj

V B. Bystrici zrazilo auto muža na prechode, zraneniam podľahol

Ilustračná snímka Foto: TASR/Štefan Puškáš

K zrážke došlo za doposiaľ presne neobjasnených okolností.

Banská Bystrica 8. augusta (TASR) - V Banskej Bystrici, v miestnej časti Uľanka, prišiel vo štvrtok 7. augusta krátko pred 22.00 h pri prechádzaní cez cestu po priechode pre chodcov o život 41-ročný muž. Zrazilo ho auto, ktoré v smere od Starých Hôr na B. Bystricu šoféroval 31-ročný Bratislavčan.

"K zrážke došlo za doposiaľ presne neobjasnených okolností," uviedla pre TASR banskobystrická policajná hovorkyňa Petra Kováčiková. Chodec pri tom utrpel zranenia nezlučiteľné so životom. "K usmrteniu muža došlo v pravom jazdnom pruhu z pohľadu vodiča, pričom v tejto chvíli nie je známe, ktorým smerom sa chodec po vozovke pohyboval," priblížila nehodu.

Nakoľko je potrebné určiť presnú príčinu a zistiť bližšie okolnosti dopravnej nehody, boli do vyšetrovania prizvaní súdni znalci z odboru zdravotníctva a tiež z odboru dopravy.

O ďalšom postupe vyšetrovania bude možné rozhodnúť až po doručení znaleckých posudkov. Požitie alkoholu u 31-ročného vodiča zistené nebolo a u nebohého bude zisťované pri súdnej pitve. V súvislosti s tragickou nehodou už bolo začaté trestné stíhanie vo veci prečinu usmrtenia.

Polícia v súvislosti s týmto prípadom upozorňuje všetkých účastníkov cestnej premávky, aby si uvedomili, že je pre nich životne dôležité, aby ich na cestách bolo vidieť. "Opakovane dávame do povedomia, že od začiatku tohto roka došlo k zmenám v cestnom zákone, kde sa rozšírila povinnosť chodcov idúcich po krajnici alebo po okraji vozovky mať na sebe reflexné prvky, alebo reflexný bezpečnostný odev a to nielen mimo obce, ale aj v obci," pripomenula hovorkyňa. "Tieto zmeny si vyžiadal aj vývoj dopravnej nehodovosti s ťažkými následkami pre chodcov, pričom možno povedať, že táto skupina účastníkov v cestnej premávke je najzraniteľnejšia. V prípade, že chodci nemajú povinné reflexné prvky, môže im byť uložená bloková pokuta až do výšky 50 eur," dodala.