Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Banskobystrický kraj

Na Vianočnom jarmoku v Detve nebude chýbať zabíjačka

Ilustračné foto Foto: TASR/Roman Hanc

Jarmok otvorí v sobotu 19. decembra na Námestí SNP primátor Ján Šufliarsky.

Detva 17. decembra (TASR) - Zabíjačkovú kapustnicu, pečené mäso a horúce detvianske "klbásky" môžu v sobotu 19. decembra už od rána ochutnávať návštevníci Vianočného jarmoku v Detve. Jeho súčasťou bude totiž zabíjačka a výroba tradičných zabíjačkových produktov priamo pred očami verejnosti.

"Treba prísť skôr, už od začiatku programu, aby sa každému ušlo tak, ako budú výrobky vznikať," hovorí Ondrej Vrťo z tímu dobrovoľníkov, ktorí budú mať mestskú jarmočnú zabíjačku na starosti. Minulý rok sa totiž mäsové pochúťky rozchytali a tí, ktorí prišli na konci jarmoku, už obišli naprázdno.

Jarmok otvorí o 10. h na Námestí SNP primátor Ján Šufliarsky. Potom zahrá dychová hudba Detva a od 11.00 h začne celoslovenská prehliadka vianočných a novoročných hier. Na už 15. ročníku súťaže sa predstavia kolednícke skupiny z Podpoľania, Kežmarku a  podtatranského Lendaku.

Detviansky vianočný jarmok sa koná na záver šesťdňových vianočných mestských trhov. Tie prebiehajú celý tretí adventný týždeň od 14. decembra pri fontáne pred Domom kultúry A. Sládkoviča.