Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Banskobystrický kraj

Detva zrealizovala energetickú obnovu aj druhej mestskej škôlky

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Jozef Poliak

Mesto na rekonštrukciu získalo nenávratný finančný príspevok zo zdrojov Európskej únie a tiež zo štátneho rozpočtu a spolufinancovaná bola tiež samotným mestom.

Detva 18. októbra (TASR) - Po tohtoročnej rekonštrukcii Materskej školy (MŠ) M. R. Štefánika 908/40 v Detve, ktorá mala za cieľ znížiť energetickú náročnosť objektu, zrekonštruovalo mesto Detva aj svoju ďalšiu MŠ na ulici A. Bernoláka 19. Stavebné úpravy si vyžiadali približne 460.000 eur.

"S výchovno-vzdelávacím procesom sa v obnovenej škôlke začalo opäť od 1. októbra," uviedla pre TASR hovorkyňa Mestského úradu v Detve Zuzana Vrťová.

Stavebné úpravy zrealizovala na základe verejnej súťaže spoločnosť SIROŇ plus z Detvy. Mesto na rekonštrukciu získalo nenávratný finančný príspevok zo zdrojov Európskej únie a tiež zo štátneho rozpočtu a spolufinancovaná bola tiež samotným mestom.

Predmetom stavebných prác bolo zateplenie obvodových stien a striech pavilónov, výmena časti okien a vonkajších dverí, vybudovanie bezbariérového vstupu, rekonštrukcia vykurovania vrátane výmeny radiátorov, rekonštrukcia vzduchotechniky, elektroinštalácie a bleskozvodov a súvisiace stavebné práce.