Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Banskobystrický kraj

Diskusie divadelníkov pokračujú v Banskej Bystrici aj v novembri

Ilustračné foto Foto: TASR/Tomáš Halász

Séria novembrových podujatí sa začne v pondelok 16. novembra.

Banská Bystrica 15. novembra (TASR) - Divadlo Štúdio tanca a Bábkové divadlo na Rázcestí sa v posledných mesiacoch okrem svojej divadelnej práce stali aj aktivistami a hosťami verejných diskusií. Verejné podujatia budú pokračovať aj v novembri a to v Banskej Bystrici, Zvolene a Bratislave.

"Verejné diskusie sa venovali téme tvorby, práce uvedených divadiel a predovšetkým prekážkam a zásahom zo strany Banskobystrického samosprávneho kraja do ich činnosti," uviedla Ľubica Demianová projektová manažérka Divadla Štúdio tanca.

Séria novembrových podujatí sa začne v pondelok 16. novembra. V bratislavskej A4 bude večer venovaný tvorbe Divadla Štúdio tanca, ktoré sa uvedie predstavenie From side of a man From side of a woman. O 20.00 h bude večer pokračovať verejnou diskusiou s názvom Bez kultúry nie sme.

V utorok 17. novembra o 19.00 h sa v Bábkovom divadle na Rázcestí v Banskej Bystrici uskutoční Koncert za bielu stuhu: hudobno-diskusná inventúra slobody.

V rámci festivalu Víkend atraktívneho divadla, ktorý sa bude konať vo Zvolene, uvedie Divadlo Štúdio tanca v stredu 18. novembra predstavenie From side of a man From side of a woman. O 20.00 h bude večer pokračovať verejnou diskusiou Dni tanca, ktoré sa nekonali.