Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 30. apríl 2024Meniny má Anastázia
< sekcia Banskobystrický kraj

Vodič z havarovaného poľského kamióna v Dobrej Nive zomrel v nemocnici

Dopravná nehoda v Dobrej Niva Foto: Facebook

K nehode došlo podľa predbežných zistení po tom, ako sa vodič Volva pri prejazde ostrej pravotočivej zákruty prevrátil na ľavý bok a v protismernej časti vozovky sa zrazil s protiidúcou súpravou DAF.

Dobrá Niva 12. júla (TASR) - Vodič poľského kamióna, ktorý sa v pondelok 11. júla skoro ráno zrazil s maďarským kamiónom v obci Dobrá Niva v okrese Zvolen, podľahol svojim zraneniam v banskobystrickej Rooseveltovej nemocnici. Zrážka nákladných áut uprostred obce takmer na celý deň ochromila dopravu na ceste I/66.

"Pri nehode do seba narazila jazdná súprava zložená z ťahača Volvo s cisternou, ktorú viedol 31-ročný maďarský vodič a jazdná súprava zložená z ťahača DAF s návesom, ktorú šoféroval 37-ročný muž z Poľska,"
priblížila banskobystrická krajská policajná hovorkyňa Mária Faltániová.

K nehode došlo podľa predbežných zistení po tom, ako sa vodič Volva, jazdiaci v smere od Krupiny na Zvolen, pri prejazde ostrej pravotočivej zákruty prevrátil na ľavý bok a v protismernej časti vozovky sa zrazil s protiidúcou súpravou DAF.

Pri nehode utrpel ťažké zranenie vodič poľského kamióna, ktorého z miesta nehody letecky transportovali do nemocnice v Banskej Bystrici, kde krátko po 15. h svojim zraneniam podľahol. Vodič maďarského kamióna mal ľahké zranenia a previezli ho do nemocnice vo Zvolene. Podľa predbežnej lekárskej správy zo zranení sa bude liečiť do 28 dní. Požitie alkoholu sa u neho nezistilo.

Škoda na vozidlách bola odhadnutá na 37.500 eur. Príčinu a mieru zavinenia bude skúmať znalec z odboru cestnej dopravy. Poverený príslušník začal trestné stíhanie pre prečin usmrtenia.