Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Banskobystrický kraj

Dobrovoľní hasiči sa stretnú v Kružnom na Memoriáli Jozefa Porubjaka

Ilustračné foto Foto: TASR/Roman Hanc

Ako TASR informoval spoluorganizátor akcie Matej Kmeť, ide už o siedmy ročník tohto podujatia, ktoré je pomenované po zaslúžilom funkcionárovi tamojšieho DHZ.

Kružno 17. júla (TASR) – Dobrovoľné hasičské zbory (DHZ) zo stredného a východného Slovenska si v sobotu 18. júla o 9.00 h zmerajú sily na Memoriáli Jozefa Porubjaka v obci Kružno v Rimavskosobotskom okrese. Ako TASR informoval spoluorganizátor akcie Matej Kmeť, ide už o siedmy ročník tohto podujatia, ktoré je pomenované po zaslúžilom funkcionárovi tamojšieho DHZ.

"Súťaž bude prebiehať v miestnom športovom areáli v disciplíne požiarny útok. Cieľom je dopraviť vodu za čo najkratší čas pomocou požiarnej striekačky a hadíc do stredu terča," vysvetlil princíp Kmeť. Ako dodal, okrem družstiev z okresu Rimavská Sobota sa na podujatí zúčastnia aj dobrovoľní hasiči z obcí od Revúcej, Lučenca, Fiľakova a dokonca aj Popradu. "Zatiaľ máme prihlásených 16 družstiev, nakoniec ich však bude možno aj vyše 20. Víťaz získa putovný pohár a pohár za prvé miesto," priblížil organizátor.

Memoriál bude tohto roku spojený aj s oslavami 75. výročia založenia DHZ Kružno. "Pri tejto príležitosti budeme odovzdávať ocenenia za zásluhy približne 20 ľuďom a ďalší budú ocenení in memoriam," uviedol na záver Kmeť.