Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Banskobystrický kraj

Dobrovoľníci dnes pomáhali seniorom, deťom i mladým Rómom

Ilustračné foto Foto: TASR/Erika Ďurčová

Mesto pod Urpínom sa tak na jeden deň stalo centrom Godzone tour, podujatia, ktoré prináša posolstvo evanjelia v rámci Týždňa cirkvi pre mládež.

Banská Bystrica 17. novembra (TASR) - V Banskej Bystrici sa dnes zišlo takmer 300 dobrovoľníkov, aby pomohli seniorom, deťom, ale aj mladým Rómom. Mesto pod Urpínom sa tak na jeden deň stalo centrom Godzone tour, podujatia, ktoré prináša posolstvo evanjelia v rámci Týždňa cirkvi pre mládež.

"Počas tejto akcie navštívili naše mesto dobrovoľníci z rôznych kútov Slovenska. Svoju misiu odštartovali v skorých ranných hodinách. Spolu 280 mladých ľudí sa rozdelilo do niekoľkých tímov. Prvá skupina dobrovoľníkov navštívila Domov dôchodcov a domov sociálnych služieb Senium," informovala PR manažérka projektu Godzone Ivana Šalgová.

"V doobedňajších hodinách sme venovali čas seniorom, s ktorými sme sa rozprávali o tom, čo ich trápi a naopak, čo im robí radosť,“ priblížil koordinátor dobročinnej aktivity v meste Lukáš Valach. Okrem seniorov venovali dobrovoľníci svoju pozornosť aj ďalším organizáciám.

V občianskom združení Sposa, ktoré sa venuje ľuďom s autizmom, mladí vyrábali spolu s deťmi vianočné darčeky. V organizácii Yongroma, ktorá združuje mladých Rómov, zas chlapci pomáhali so sťahovaním nábytku, maľovaním či upratovaním.

Iniciatívu dobrovoľníkov privítala aj miestna samospráva. „Som rád, že aj Banská Bystrica sa stane hostiteľom jedného z najväčších dobrovoľníckych podujatí na Slovensku. Naše mesto sa môže pochváliť pôsobením mnohých organizácií zameraných na široké spektrum dobrovoľníckych aktivít, ktoré vždy radi vítame a podporujeme. Verím, že bohatý program, ktorý organizátori pripravili, osloví čo najviac Banskobystričanov,“ uviedol prvý zástupca primátora Jakub Gajdošík.  

Godzone tour v Bystrici vyvrcholila dnes o 18.00 h evanjelizačným koncertom na zimnom štadióne. "Program vytvorený z originálnej hudobnej, tanečnej a divadelnej produkcie, pretkávaný osobnými svedectvami a silným posolstvom evanjelia potrvá do 21.00 h," dodala Šalgová s tým, že na podujatie je vstup zdarma.