Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Banskobystrický kraj

Dolnú Trnávku zdobia desiatky tekvíc rôznych tvarov a druhov

Verejné priestranstvá v obci Dolná Trnávka, okres Žiar nad Hronom zdobia v týchto dňoch tekvice najrôznejších tvarov a druhov 4. októbra 2018. Foto: TASR Jana Vodnáková

Počas slávností, ktoré sa konali už siedmykrát, mohli návštevníci úrodu nielen obdivovať, ale aj ochutnať.

Dolná Trnávka 4. októbra (TASR) - Výzdobou z desiatok tekvíc rôznych veľkostí a tvarov sa môžu pochváliť v Dolnej Trnávke v okrese Žiar nad Hronom. Postarali sa o ňu tamojšie ženy zo skupiny Včielka, ktoré už pravidelne organizujú v dedine Tekvicové slávnosti.

Tie tohtoročné sa konali počas uplynulého víkendu, no originálna výzdoba z plodov úrody bude verejné priestranstvá v okolí obecného úradu zdobiť ešte niekoľko dní.

Počas slávností, ktoré sa konali už siedmykrát, mohli návštevníci úrodu nielen obdivovať, ale aj ochutnať. Tento rok sa varil tekvicový guláš, halušky, no ochutnávať mohli aj tekvicový likér či rôzne druhy ovocných a tekvicových koláčov.

Podľa Evy Hurtíkovej sa tento rok rozhodli na slávnostiach využiť nielen bohatú úrodu tekvíc, ktoré si sami pestujú na tunajšom tekvicovom poli, ale aj ostatné druhy ovocia a zeleniny. Tá tohtoročná bola podľa jej slov naozaj mimoriadna.