Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Banskobystrický kraj

DOMANÍKY: V obci nainštalovali prvé štyri bezpečnostné kamery

Na zakúpenie a inštaláciu kamier dostali nenávratný finančný príspevok vo výške približne 78.000 eur z Fondu rozvoja vidieka. Foto: TASR/Jozef Poliak

Inštaláciu štyroch bezpečnostných kamier ukončili v uplynulých dňoch v obci Domaníky v okrese Krupina.

Domaníky 14. októbra (TASR) - Inštaláciu štyroch bezpečnostných kamier ukončili v uplynulých dňoch v obci Domaníky v okrese Krupina. Tri kamery monitorujú priestranstvo v okolí obecného úradu a jedna dohliada na bezpečnosť pri obchode a na autobusovej zastávke.

Ako TASR povedala starostka Mária Mozolová, na zakúpenie a inštaláciu kamier dostali nenávratný finančný príspevok vo výške približne 78.000 eur z Fondu rozvoja vidieka. Projekt však počíta ešte s jednou bezpečnostnou kamerou, ktorá by mala strážiť cintorín a jeho okolie. Jej zakúpenie a osadenie by malo byť otázkou najbližších mesiacov.

Dedinu s necelými 200 obyvateľmi čaká v najbližších rokoch azda najväčšia investícia za ostatné roky. Je ňou rekonštrukcia kultúrneho domu, v ktorom sídli aj obecný úrad. Aktuálne obec pripravuje verejné obstarávanie na projektanta. Okrem kompletnej obnovy exteriéru, zateplenia objektu, výmeny strechy a kúrenia, by chceli k budove pristaviť aj kuchyňu, ktorá by mala pomôcť občanom pri prípravách rodinných osláv. Starostka predpokladá, že náklady na rekonštrukciu vrátane vybavenia interiéru vyjdú na 200.000 eur.