Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 3. máj 2024Meniny má Galina
< sekcia Banskobystrický kraj

Na Donovaloch museli záchranári ratovať lesného robotníka

Ilustračné foto Foto: TASR – František Iván

Na miesto boli vyslaní i leteckí záchranári z Banskej Bystrice.


Donovaly 18. mája (TASR) – Záchranári z Horskej záchrannej služby (HZS) oblastného strediska Veľká Fatra zachraňovali dnes dopoludnia lesného robotníka na Donovaloch, ktorý náhle skolaboval.

Ako informuje HZS na svojej webovej stránke, z tiesňovej linky Záchrannej zdravotnej služby prišla žiadosť o súčinnosť pri zásahu v lesnom poraste, kde skolaboval 28-ročný lesný pracovník. Na miesto boli vyslaní i leteckí záchranári z Banskej Bystrice.

"Po náhlom kolapse muž ostal v bezvedomí. Prítomní svedkovia začali na mieste s laickou resuscitáciou. Po príchode lekára leteckých záchranárov, ktorého spustili pomocou lana, bol muž už pri vedomí. Po poskytnutí potrebnej liečby ho záchranári v spolupráci s HZS nabalili do transportného saka a z terénu boli obaja evakuovaní. Počas medzipristátia ho posádka vrtuľníka preložila na palubu a v stabilizovanom stave previezla do Rooseveltovej nemocnice v Banskej Bystrici," konštatovala hovorkyňa Vrtuľníkovej záchrannej zdravotnej služby ATE Poprad Zuzana Hopjaková.