Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Banskobystrický kraj

Duálne vzdelávanie predstavia žiarske firmy na diskusnom fóre

Ilustračná snímka. Foto: TASR–František Iván

Na fóre získajú základné školy i ďalší záujemcovia dôležité informácie o systéme a možnostiach duálneho vzdelávania, ako aj o aktuálnom postupe pri prihlasovaní žiakov.

Žiar nad Hronom 8. februára (TASR) - Duálne vzdelávanie a učebné miesta pre ďalší školský rok predstavia žiarske firmy na Fóre o duálnom vzdelávaní. Podujatie určené pre základné školy a verejnosť sa uskutoční v stredu (10.2.) od 13.00 do 15.00 h v Mestskom kultúrnom centre v Žiari nad Hronom.

Podujatie organizujú firmy združenia InTech Žiar nad Hronom z.p.o., Slovenská obchodná a priemyselná komora (SOPK) a Súkromná stredná odborná škola technická v Žiari nad Hronom (SSOŠT). Jej riaditeľka Beata Tóthová informovala, že na fóre získajú základné školy i ďalší záujemcovia dôležité informácie o systéme a možnostiach duálneho vzdelávania, ako aj o aktuálnom postupe pri prihlasovaní žiakov.

Tóthová ďalej uviedla, že firmy zo Žiaru nad Hronom, Zvolena, Kremnice, Žarnovice a z Banskej Štiavnice predstavia učebné miesta v strojárskych, elektrotechnických a hutníckych odboroch pre školský rok 2016/17, ktoré ponúkajú v spolupráci so žiarskou SSOŠT.

"Fóra sa okrem zástupcov základných škôl z okolitých okresov zúčastnia aj zástupcovia odborov školstva mestských úradov, zástupcovia centier pedagogicko-psychologického poradenstva a prevencie, priemyselných firiem, ktoré boli pre poskytovanie duálneho vzdelávania certifikované, SOPK, a tiež ďalších stredných odborných škôl z regiónu," dodala Tóthová.

Firmy združenia InTech a SSOŠT, ktoré majú s poskytovaním duálneho vzdelávania viac ako sedemročné skúsenosti a realizujú ho aj podľa nového zákona o odbornom vzdelávaní, chcú podľa jej slov realizáciou Fóra prispieť k jeho väčšiemu rozšíreniu v regióne, a tým aj k ďalšiemu rozvoju školstva a priemyslu na strednom Slovensku.