Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Banskobystrický kraj

Festival Koliesko prinesie v Kokave pestrý folklórny program

Ilustračná snímka. Foto: TASR/Radovan Stoklasa

Štyri dni plné folklóru čakajú na návštevníkov tradičného festivalu Koliesko, ktorého 28. ročník sa vo štvrtok popoludní začal v Kokave nad Rimavicou v okrese Poltár.

Kokava nad Rimavicou 2. augusta (TASR) – Štyri dni plné folklóru čakajú na návštevníkov tradičného festivalu Koliesko, ktorého 28. ročník sa vo štvrtok popoludní začal v Kokave nad Rimavicou v okrese Poltár. Otváracím podujatím sú tohto roku Kokavské etnodielne nielen pre študentov, ktoré sa konajú v miestnej časti Močiar.

„Náš festival je ešte stále iný, invenčný, čo sa páči nielen účinkujúcim, ale i návštevníkom. Z rozhovorov vieme, že návštevníci sa do Kokavy radi vracajú, lebo vždy tu nájdu niečo nové. Tí, ktorí prídu prvýkrát, sú prekvapení z rôznorodosti programov, a hlavne z toho, že všade v obci sa niečo deje, že Kokava celá žije,“ uvádza na margo festivalu samospráva obce na svojej internetovej stránke.

Hlavná časť tohtoročného programu Kolieska sa začne v piatok 3. augusta o 16.00 h na námestí v centre obce a od 19.30 h bude pokračovať v Dome kultúry. Celkovo počas tohto dňa vystúpi viac ako 30 folklórnych súborov a jednotlivcov.

V sobotu 4. augusta pokračuje program od 10.00 h školou tanca a vystúpeniami desiatok folkloristov v amfiteátri i na malej scéne na námestí. V nedeľu 5. augusta zavŕši Koliesko hudobno – spevácke pásmo Slzy neviest v evanjelickom kostole a Mariánske piesne v rímskokatolíckom kostole.