Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Banskobystrický kraj

V škole vo Fiľakove objavili podozrivé látky, pravdepodobne drogy

Zaistené predmety vo fiľakovskej škole Foto: TASR/KR PZ Banská Bystrica

Podozriví študenti sa podrobili toxikologickému vyšetreniu na zistenie prítomnosti omamných a psychotropných látok v moči, ich výsledky boli pozitívne.

Fiľakovo 21. januára (TASR) - Preventívnu kontrolu na odhaľovanie páchateľov drogovej trestnej činnosti z radov študentov urobili policajti v pondelok 20. januára v strednej škole vo Fiľakove.

Ako TASR informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Banskej Bystrici Petra Vašková, v jednom prípade našli neznámu sušenú rastlinu.

Sušenú rastlinu zabalenú v papierovom pokladničnom bločku odovzdal policajtom 16-ročný študent. "V tomto prípade nie je možné vylúčiť, že ide o omamnú a psychotropnú látku. Následne bola v priestoroch dielne na drevenej stoličke nájdená 1,5-litrová plastová fľaša s prepáleným celofánom natiahnutým na hrdle fľaše a na zemi pri stoličke bol nájdený tmavomodrý ruksak s obsahom zatiaľ presne nezisteného množstva čiastočiek neznámej sušenej rastliny zelenej farby. Tieto dobrovoľne vydal 20-ročný študent. Aj v tomto prípade nie je vylúčené, že ide o omamnú a psychotropnú látku," informovala Vašková.

Podozriví študenti sa podrobili toxikologickému vyšetreniu na zistenie prítomnosti omamných a psychotropných látok v moči, ich výsledky boli pozitívne. Polícia vo Fiľakove začala trestné stíhanie pre drogovú trestnú činnosť. Zaistené látky poslali na expertízne skúmanie.