Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Banskobystrický kraj

Galéria v Banskej Štiavnici pripravuje výstavu Tomáša Klepocha

Ilustračná snímka Foto: TASR

Výstava je výsledkom dlhodobejšieho umeleckého prieskumu s výstupmi v rôznych médiách a výtvarných technikách.

Banská Štiavnica 11. februára (TASR) - S názvom Observer pripravujú v banskoštiavnickej Galérii Jozefa Kollára výstavu Tomáša Klepocha. Milovníci umenia si ju budú môcť prezrieť v termíne od 16. februára do 15. apríla.

Ako informovala vedúca galérie Iveta Chovanová, výstava je výsledkom dlhodobejšieho umeleckého prieskumu s výstupmi v rôznych médiách a výtvarných technikách. Autor zozbieraný obrazový materiál spracoval v rozsiahlej umeleckej kolekcii pozostávajúcej z grafických listov - linorytov, veľkorozmerných drevorezov, kresieb, objektov a inštalácií.

"Ústrednou postavou Klepochovho projektu Observer je absolútny cudzinec - návštevník z vesmíru, ktorý našu planétu a jej obyvateľov skúma lakonicky a bez nadšenia. Vyberie si okrajovú tému ľudských prejavov v prostredí mimo veľkých centier - na dedine či v prírode,"
priblížila Chovanová.

Tomáš Klepoch (1981, Bratislava) je absolventom Vysokej školy výtvarných umení Bratislava. Študoval v ateliéri Roberta Jančoviča, Ivana Csudaia a Pavla Chomu. Vo svojej tvorbe sa ťažiskovo venuje grafike, ilustrácii a grafickému dizajnu. Vystavuje doma aj v zahraničí svoje autorské projekty, zúčastňuje sa aj skupinových výstav.