Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Banskobystrický kraj

Kotleba znova nepodpíše uznesenie, prekáža mu člen komisie dopravy

Predseda Banskobystrického samosprávneho kraja Marian Kotleba počas tlačovej konferencie o situácii vo zvolenskej nemocnici Foto: TASR/Branislav Račko

Predseda BBSK má výhrady voči A. Polónymu. Podľa neho je nelogické, aby predstaviteľ súkromnej spoločnosti zároveň zastupoval BBSK pri otázkach dopravy a dopravnej obslužnosti.

Banská Bystrica 3. novembra (TASR) – Predseda Banskobystrického samosprávneho kraja (BBSK) Marian Kotleba dnes na tlačovej besede informoval, že nepodpíše piatkové (31.10.) uznesenie krajského parlamentu, ktoré sa týka voľby členov komisií Zastupiteľstva BBSK z radov neposlancov. Urobí tak už po druhý raz. Dôvodom je najmä jeden člen Komisie dopravy, voči ktorému má vážne výhrady.

"Poslanci v piatok schválili uznesenie, ktorým sa doplnili poslanecké komisie členov z radov neposlancov. Predstavitelia najsilnejšieho poslaneckého klubu (Smer-SD, KDH – pozn. TASR) vedeli, prečo som nepodpísal po prvý raz toto uznesenie. Mám výhrady voči účasti pána A. Polónyho v Komisii dopravy. Je nelogické, aby predstaviteľ súkromnej spoločnosti (SAD-Zvolen - pozn. TASR) zároveň zastupoval BBSK pri otázkach dopravy a dopravnej obslužnosti. Z môjho pohľadu tam dochádza ku konfliktu záujmov. Napriek tomu ho nominovali znova. Nemám na to slov," reagoval Kotleba.

Laššáková nevedela, že Polóny je pre Kotlebu problém

Predkladateľka materiálu a predsedníčka poslaneckého klubu Smer-SD, KDH Ľubica Laššáková ešte v piatok po zasadnutí krajského parlamentu v rozhovore s predsedom BBSK pred novinármi uviedla, že "nevedela o tom, že Polóny je pre neho problém".

Na otázku TASR, či aj po druhý raz uznesenie týkajúce sa voľby členov komisií Zastupiteľstva BBSK z radov neposlancov nepodpíše, Kotleba reagoval slovami: "V takomto zložení nie. Určite ho nepodpíšem."

Predseda BBSK zvolal tlačovú konferenciu po rokovaní Zastupiteľstva BBSK ako reakciu na výhrady niektorých médií, že vedenie Úradu BBSK ich včas neinformuje, respektíve, že k relevantným informáciám a názorom predsedu BBSK sa dostávajú oneskorene. "Považoval som za dôležité ozrejmiť situáciu, ktorá nastala po poslednom zastupiteľstve, aby sme predišli dezinformáciám a aby sa nikto nemohol vyhovárať, že nemal informácie," uzavrel Kotleba.