Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Banskobystrický kraj

Kremnica chce dokončiť rekonštrukciu ZŠ P. Križku a obnoviť telocvičňu

Ilustračné foto, Štefánikovo námestie v Kremnici Foto: TASR - Jana Vodnáková

Na dokončenie prác na základnej škole chce mesto použiť finančné prostriedky, ktoré vo výške 275.000 eur dostáva zo štátneho rozpočtu na obnovu kultúrnych pamiatok.

Kremnica 15. februára (TASR) - Dokončenie komplexnej rekonštrukcie Základnej školy (ZŠ) Pavla Križku či realizácia obnovy mestskej telocvične. To sú hlavné investičné akcie, ktoré chce kremnická samospráva zrealizovať v roku 2016.

Ako priblížil Marián Sikorai, vedúci oddelenia výstavby a životného prostredia Mestského úradu v Kremnici, na dokončenie prác na základnej škole chce mesto použiť finančné prostriedky, ktoré vo výške 275.000 eur dostáva zo štátneho rozpočtu na obnovu kultúrnych pamiatok. Na tento účel plánuje použiť 213.183 eur, zvyšných 61.817 eur chcú podľa Sikoraia použiť na obnovu strechy radnice, ktorá je v havarijnom stave. "Škridla na budove je opotrebovaná, rozpadáva sa a padá na Kollárovu ulicu, treba to riešiť," dodal Sikorai.

Približne 685.000 eur sú celkové náklady odhadované na rekonštrukciu mestskej telocvične, ktorá patrí ZŠ Pavla Križku. Budova je zlom technickom stave, je potrebná komplexná rekonštrukcia, vrátane nového vybavenia. "Ak sa nájdu finančné prostriedky, pôjde sa do rekonštrukcie halovej časti, kde sa športuje. To je kompletná výmena strešnej konštrukcie, okien a podlahy," podotkol Sikorai s tým, že by malo ísť približne o 250.000 eur.

Do návrhu plánu investičných akcií mesta na rok 2016, ktorý odsúhlasili na ostatnom rokovaní mestskí poslanci, sa dostala aj oprava strechy Kina Akropola, oprava strechy na bytovom dome na ulici ČSA či rekonštrukcia ubytovane na Matunákovej ulici.