Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Banskobystrický kraj

Záujemcovia o nové nájomné byty v Kremnici si môžu podávať žiadosti

Mesto Kremnica Foto: TASR/Jozef Ďurník

Nové byty vznikli v budove na Angyalovej ulici, kde bolo predtým centrum voľného času.

Kremnica 28. decembra (TASR) - Záujemcovia o nové nájomné byty v Kremnici si môžu v tomto období podávať žiadosti o zápis do zoznamu uchádzačov o nájom mestského bytu. Žiadosť nájdu na internetovej stránke mesta ale sú k dispozícii aj na mestskom bytovom podniku.

Nové byty vznikli v budove na Angyalovej ulici, kde bolo predtým centrum voľného času. Vzniklo tu 11 bytov, z čoho sú tri jednoizbové, sedem dvojizbových a jeden trojizbový. "Ide o byty bežného štandardu. Je tam kuchynská linka, sanita, elektrický sporák a digestor, podlahy a dlažby," vysvetlila Lenka Reichlová z Mestského bytového podniku s tým, že výška nájomného sa bude odvíjať aj od toho, v akej výške sa mestu podarí získať úver a v akej výške dotáciu.

Žiadosť o dotáciu aj úver zo Štátneho fondu rozvoja bývania by podľa jej slov malo mesto podať v polovici januára. "V priebehu marca by sme mali vedieť, či sme uspeli alebo nie. Ak uspejeme, tak už by sme mali uzatvárať kúpnu zmluvu so zhotoviteľom a prenajímať nájomné byty," dodala.

Naopak, ak mesto tento rok dotáciu a úver nezíska, podá žiadosť aj budúci rok. Situáciu by potom riešilo obdobne ako v neďalekom Žiari nad Hronom, kde si byty prenajalo mesto, aby ich následne mohlo dať do prenájmu záujemcom.