Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Banskobystrický kraj

Kremnica pripravuje nový program hospodárskeho a sociálneho rozvoja

Na ilustračnej snímke mesto Kremnica Foto: TASR/Jozef Ďurník

Materiál stanovuje strategické ciele, priority a napĺňa vízie ďalšieho smerovania rozvoja mesta.

Kremnica 16. februára (TASR) – Vytváranie pozitívnych predpokladov na rozvoj podnikateľských aktivít, výstavba a údržba miestnych komunikácií v správe mesta, ale aj rozvoj a výstavba infraštruktúry odpadového hospodárstva. To je len časť z priorít, ktoré stanovuje nový Program hospodárskeho a sociálneho rozvoja (PHSR) mesta Kremnica na roky 2015 až 2024, ktorý samospráva predložila na posúdenie vplyvov na životné prostredie. 

Materiál stanovuje strategické ciele, priority a napĺňa vízie ďalšieho smerovania rozvoja mesta. „PHSR je istá koncepcia na obdobie deviatich rokov. Aj zo strany spracovateľov nám bolo povedané, že to nie je nemenná dogma. Takže svojím spôsobom je to nejaký smer, ktorým by sa malo mesto uberať, ale musíme brať do úvahy aj vonkajšie vplyvy. Teda je možné, že už za dva roky sa vývoj ukáže tak, že väčšina našich predpokladov bola chybná,“ podotkol v tejto súvislosti primátor mesta Alexander Ferenčík s tým, že ak sa nejaké vstupy zmenia, dokument môže byť pozmenený.

Program podľa jeho slov reaguje na aktuálne podmienky, zároveň odstránil tie zastarané. „Napríklad v starom PHSR, ktorý sme mali schválený, bola napríklad jedna z takých, dnes už smiešnych položiek - prírastok pevných liniek,“ dodal s tým, že jeho platnosť bude musieť v konečnom dôsledku odsúhlasiť mestské zastupiteľstvo.