Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Banskobystrický kraj

Aktuality z Medzinárodných leteckých dní sprostredkuje opäť Rádio SIAF

Ilustračná snímka Foto: TASR/Dušan Hein

Frekvenciu 107,3 MHz si návštevníci leteckých dní budú môcť naladiť aj priamo na sliačskom letisku.

Sliač 13. augusta (TASR) - Organizátori Medzinárodných leteckých dní (MLD) SIAF 2014 sa aj tento rok rozhodli pokračovať v úspešnom projekte Rádia SIAF. Počas leteckých dní (29. - 31. 8.) bude rádio od 7.00 do 20.00 h informovať o dopravnej situácii na jednotlivých príjazdových cestách. O odborný komentár sa postará bývalý profesionálny vojak Miroslav Minár, ktorý sa v súčasnosti podieľa aj na príprave armádneho magazínu Profesionál. V štúdiu Rádia SIAF sa pri mikrofóne vystriedajú slovenskí bojoví piloti a ďalší zaujímaví hostia.

„Po minuloročných skúsenostiach sa nám od Rady pre vysielanie a retransmisiu podarilo získať štyrikrát silnejšiu frekvenciu, a preto veríme, že si naše Rádio SIAF naladíte v dostatočnej vzdialenosti od Letiska Sliač,“ hovorí Andrej Brník, manažér Rádia SIAF. Frekvenciu 107,3 MHz si návštevníci leteckých dní budú môcť naladiť aj priamo na sliačskom letisku. Stačí, ak si so sebou prinesú slúchadlá a pripoja ich na mobilný telefón. Poslucháči Rádia SIAF tak budú informovaní o všetkom, čo sa aktuálne počas leteckej šou deje.

Napriek tomu, že sa organizátori MLD SIAF 2014 snažia v maximálnej miere zabezpečiť bezkolíznu dopravu, je nevyhnutné rátať s viacerými dopravnými obmedzeniami. Návštevníci leteckých dní musia počítať so zdržaním a vytváraním kolón na prístupových komunikáciách. „Pravidelne a často budeme informovať o dopravnej situácii priamo v okolí Leteckej základne Sliač. Informácie budeme získavať od usporiadateľskej služby, ktorá má na starosti parkovacie plochy. Ak sa na niektorom parkovisku vyskytne problém, poslucháčov budeme okamžite informovať. Budeme napojení aj na Krajské riaditeľstvo PZ a s poslucháčmi sa podelíme o všetky aktuality z ciest v okolí letiska,“ dodáva Brník.

Prvé letecké dni Slovak Air Fest usporiadala Slovenská letecká agentúra (SLA) v roku 2005 a 2006 na Leteckej základni Sliač. V roku 2007 založila pilotný projekt Národných leteckých dní na letisku v Piešťanoch. Nasledujúci rok pokračovala v založenej tradícií leteckých dní a zorganizovala Slovak Air Fest, Letecké dni Očová 2008. V roku 2011 sa organizácia podujatia opäť vrátila na letisko Sliač. Rekordným ročníkom sa stal rok 2012, kedy Leteckú základňu Sliač navštívilo vyše 115.000 nadšencov pre lietanie.