Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Banskobystrický kraj

Lučenecká samospráva chce mať svoje autá pod kontrolou GPS

Ilustračné foto Foto: dpl-surveillance-equipment.com

Mesto už vyhlásilo súťaž na dodávku systému.

Lučenec 22. marca (TASR) - Efektívnejšie využívanie služobných vozidiel plánuje samospráva Lučenca dosiahnuť namontovaním globálneho polohového systému (GPS) do všetkých mestských vozidiel. Ako pre TASR povedala primátorka Lučenca Alexandra Pivková, mesto už vyhlásilo súťaž na dodávku systému.

V podmienkach súťaže zadefinovala samospráva Lučenca dodávku, montáž a aktiváciu GPS zariadení do 13 osobných a troch nákladných vozidiel. Požadujú pritom, aby mal systém históriu polohy a jazdy minimálne dva roky z akéhokoľvek zariadenia na základe prístupového hesla a mena, či históriu jázd štyri roky dozadu.

Pri práci chcú mať pod kontrolou prideľovanie práv pre jednotlivých užívateľov, ako napríklad editáciu jázd, mazanie jázd a podobne. Nesmie chýbať možnosť nastavenia, ktoré vozidlá môžu jednotliví užívatelia vidieť. Prostredníctvom služby chcú tiež sledovať štýl jázd vozidiel.

"V rámci správy a prevádzky sa dá šetriť a týmto spôsobom chceme prispieť k efektivite využívania vozidiel. Namontovať to plánujeme do mestských vozidiel, teda ide o autá mestského úradu, mestskej polície a mestskej spoločnosti Spool," povedala Pivková.