Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Banskobystrický kraj

Materskú školu vo Vyhniach rozšírili, pribudli miesta pre 19 detí

Ilustračná fotografia Foto: TASR/Michal Svítok

Vďaka novej miestnosti sa kapacita škôlky zvýši z 37 na 56 miest. Obec počíta aj s navýšením personálu o jednu učiteľku.

Vyhne 6. marca (TASR) - Materská škola vo Vyhniach bude môcť v novom školskom roku privítať viac detí ako v súčasnosti. Miestnej samospráve sa podarilo rozšíriť priestory zariadenia o novú miestnosť.

Ako uviedol starosta obce Vladimír Bevelaqua, hlavným dôvodom rozširovania priestorov bola nedostatočná kapacita materskej školy. Zo súčasného počtu 37 miest tak bude mať zariadenie po novom kapacitu 56 miest. Obec počíta aj s navýšením personálu o jednu učiteľku.

Materská škola vo Vyhniach sídli v budove kultúrneho domu. Nová trieda s rozlohou 65 metrov štvorcových vznikla rekonštrukciou nevyužívanej miestnosti nad javiskom kinosály. "Do septembra bude miestnosť aj kompletne zariadená," podotkol starosta.

Rekonštrukcia miestnosti vyšla obec na 32.000 eur, ďalších približne 5000 až 10.000 eur bude podľa starostu potrebných na zariadenie. "Všetko sme to robili z vlastných zdrojov," podotkol Bevelaqua. V budove kultúrneho domu sa aktuálne pracuje aj v ďalšej časti. "V súčasnosti robíme na tom, aby sme dokončili aj kinosálu," dodal starosta.