Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Banskobystrický kraj

Za obsah mesačníka Náš kraj nie je dôvod na trestné stíhanie

V nedeľu 13. apríla 2014 v Banskej Bystrici na Námestí SNP pred budovou Úradu Banskobystrického samosprávneho kraja (BBSK) skupinka ľudí protestne podpálila niekoľko výtlačkov a kópií najnovšieho vydania informačného mesačníka BBSK "Náš kraj". FOTO TASR/Dušan Hein

V aprílovom čísle župného mesačníka sa objavili sporné články, ktoré ospevovali obdobie vojnového Slovenského štátu a Tisov režim.

Banská Bystrica 20. mája (TASR) – Polícia už ukončila preverovanie obsahu kontroverzného mesačníka Banskobystrického samosprávneho kraja Náš kraj. Ako dnes informovala krajská policajná hovorkyňa v Banskej Bystrici Mária Faltániová, nie je dôvod na začatie trestného stíhania.

V aprílovom čísle župného mesačníka Náš kraj sa objavili sporné články, ktoré ospevovali obdobie vojnového Slovenského štátu a Tisov režim. Obsah mesačníka začala polícia skúmať na podnet Okresnej prokuratúry v Banskej Bystrici.

"Vo veci podozrenia zo spáchania prečinu popieranie a schvaľovanie holokaustu a zločinov politických režimov bolo vykonané preverovanie pod dohľadom okresnej prokuratúry. Na základe odborného vyjadrenia, zadovážených dôkazov a vzhľadom na to, že v danom prípade neboli naplnené zákonné znaky skutkovej podstaty uvedeného prečinu, vyšetrovateľ vec odmietol. Nie je dôvod na začatie trestného stíhania," povedala Faltániová.