Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Banskobystrický kraj

Na novú stanicu v Banskej Bystrici už zachádzajú niektoré autobusy MHD

Na snímke priestory novej autobusovej stanice Terminal Shopping Center počas jej slávnostného otvorenia. Banská Bystrica, 21. septembra 2017. Foto: TASR - Branislav Račko

Novej autobusovej stanice sa Banskobystričania dočkali po vyše 30 rokoch.

Banská Bystrica 1. októbra (TASR) – Zámer vedenia banskobystrického magistrátu vtiahnuť mestskú hromadnú dopravu (MHD) na novú autobusovú stanicu sa od dnešného dňa stal realitou. S tým súvisí aj úprava cestovných poriadkov.

"Zmeny sú realizované na linkách MHD číslo 20, 23, 28, 29 a 97, ktoré zachádzajú na novú stanicu. Autobusy číslo 20, 28, 29 nebudú zastavovať na zastávke Železničná stanica. Žiadame cestujúcich, aby boli pozorní a vopred si overili zmeny, ktoré na vybraných spojoch MHD nastali. Veríme, že aj týmto krokom skvalitníme verejnú dopravu v našom meste," informoval Dopravný podnik mesta Banská Bystrica.

Novej autobusovej stanice sa Banskobystričania dočkali po vyše 30 rokoch. Tvorí vstupnú bránu do mesta pod Urpínom a je najmodernejšia na Slovensku. Terminal Shopping Center ponúka špičkové vybavenie a komfort. Prvých cestujúcich privítala už 21. septembra. Dnes, po postupnom nábehu, tam zachádzajú všetky diaľkové a prímestské spoje, už aj vrátane MHD.

Do konca tohto roka zabezpečuje prevádzku novej autobusovej stanice Dopravný podnik mesta Banská Bystrica. Následne bude verejným obstarávaním vysúťažený jej nový prevádzkovateľ.