Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 30. apríl 2024Meniny má Anastázia
< sekcia Banskobystrický kraj

Mladí krajania predstavia v Banskej Bystrici divadlo a poéziu

Ilustračné foto Foto: Festival Nová dráma

Podujatie Divadlo a poézia mladých krajanov sa uskutoční v pondelok (11.7.) o 14.30 h v Cikkerovej sieni historickej radnice v rámci cyklu Univerzita mestu - mesto univerzite.

Banská Bystrica 10. júla (TASR) - Banskobystričania budú mať možnosť spoznať život, kultúru a umenie našich krajanov, ktorí si slovenskosť dokázali udržať vo svojich zahraničných domovoch aj po viac ako 200 rokoch. Podujatie Divadlo a poézia mladých krajanov sa uskutoční v pondelok (11.7.) o 14.30 h v Cikkerovej sieni historickej radnice v rámci cyklu Univerzita mestu - mesto univerzite. TASR o tom informovala Zuzana Ševčíková, referentka marketingovej komunikácie Univerzity Mateja Bela (UMB) v Banskej Bystrici.

"Mladí Slováci z Chorvátska, Maďarska, Poľska, Rumunska, Srbska a Ukrajiny sa predstavia umeleckým prednesom a divadelnými workshopmi, ktoré sú výsledkami ich pobytu na Letnej škole mladých divadelníkov a na Detskej krajanskej univerzite. Obe aktivity zabezpečuje Metodické centrum UMB v gescii ministerstva školstva," priblížila Ševčíková.