Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Banskobystrický kraj

MURÁNSKA DLHÁ LÚKA: Deň školských knižníc si pripomenuli súťažením

Ilustračné foto Foto: TASR – Štefan Puškáš

Deti boli pri súťaži rozdelené do štyroch družstiev, ktorých kapitánmi boli vychovávateľka ŠKD, hlavná knihovníčka a dvaja obecní poslanci.

Muránska Dlhá Lúka 27. októbra (TASR) – Tvorivým súťažením si v pondelok 26. októbra pripomenuli Medzinárodný deň školských knižníc v Základnej škole (ZŠ) v Muránskej Dlhej Lúke v okrese Revúca. Ako informovala riaditeľka ZŠ Monika Podolinská, podujatie bolo určené pre žiakov z ich Školského klubu detí (ŠKD) a zapojili sa ním do projektu Najzaujímavejšie podujatie školskej knižnice, ktorý organizuje Slovenská pedagogická knižnica.

Deti boli pri súťaži rozdelené do štyroch družstiev, ktorých kapitánmi boli vychovávateľka ŠKD, hlavná knihovníčka a dvaja obecní poslanci. Rozhodcom sa stal starosta obce Marek Nosko. "Členom družstiev sme prečítali príbeh o Štyroch bratoch a o ich putovaní za dobrodružstvom. V určitom momente sme však rozprávanie stopli a priestor dostali naši súťažiaci. Ich prvou úlohou bolo dokončiť príbeh," načrtla podstatu súťaže riaditeľka.

Druhá úloha bola praktická, súťažiaci mali nakresliť príšeru z príbehu bez toho, aby ju videli. "Deti rozmýšľali a tvorili, kapitáni usmerňovali aj pomáhali. Najzábavnejšia časť podujatia bola výroba príbehovej loďky z plastelíny a všetkého, čo našli na dvore," priblížila Podolinská s tým, že deti využili svoju tvorivosť a fantáziu a kapitáni sa na malý moment vrátili do čias svojho detstva. "Na záver sa všetci dozvedeli, ako sa príbeh skončil a opäť sa raz potvrdilo staré známe, že dobro a múdrosť vždy zvíťazí," zakončila.