Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Banskobystrický kraj

Na Offroad zraz Tisovec 2015 príde 220 posádok

Úvodný štvorkilometrový okruh mestom absolvovali vo štvrtok večer 24. apríla 2014 účastníci 10. ročníka Off Road Tisovec. Ako pre TASR povedal organizátor podujatia Ľuboš Manica, predpokladajú, že v okolí Tisovca bude až do nedele 27. apríla súťažiť 250 nadšencov terénnych áut. Slávnostné otvorenie súťaže je naplánované na štvrtok na 20.00 h. Ilustračné foto Foto: TASR/Ján Siman

Offroad zraz Tisovec je tradičným stretnutím priaznivcov terénnych áut, ktoré sa tohto roku bude konať v dňoch 9.-12. apríla.

Tisovec 7. apríla (TASR) – Offroad zraz Tisovec je tradičným stretnutím priaznivcov terénnych áut, ktoré sa tohto roku bude konať v dňoch 9.-12. apríla. Program podujatia štartuje vo štvrtok o 13.30 h technickou prehliadkou vozidiel a registráciou posádok. Oficiálne otvorenie je stanovené na 19.50 h, o 20.00 h bude nasledovať promo jazda Tisovcom.

Hlavný program je naplánovaný na piatok až nedeľu a koná sa v lokalite pri hlavnej ceste medzi Rimavskou Pílou a Tisovcom. „Pripravili sme dva okruhy, jeden sa bude jazdiť v piatok a druhý v sobotu, v oboch prípadoch sa začína o 09.00 h. V nedeľu máme o 09.30 h špecialitu v podobe trialu Dolinka, tam však zvykne jazdiť už len pár odvážlivcov, keďže ide o extrémnejšiu trať,“ priblížil organizátor podujatia Vladimír Longauer.

Organizátori očakávajú štart približne 220 posádok, vďaka čomu ide o jednu z najväčších akcií tohto druhu v Európe. „Je to výnimočné podujatie, keďže len málokto dokáže do terénu poslať 200 áut,“ zdôraznil Longauer. Offroad zraz Tisovec je navyše tohto roku prvýkrát zaradený do seriálu Offroad Cup Slovakia. Ten pozostáva z troch pretekov, pričom Tisovec je jeho úvodným podujatím. „Na všetkých troch akciách budú merané špeciálky, ktoré budú bodované a koncom roka vyhodnotené,“ povedal organizátor.

Podľa slov Longauera je tisovský zraz jednou z mála takýchto akcií, kde majú organizátori všetko oficiálne povolené a okrem jazdenia sa sústreďujú aj na pravidelné udržiavanie tratí. „Naše podujatie nie je len o samotnom jazdení, ale vždy pol roka pred akciou čistíme a pripravujeme cesty, ktoré by boli inak nezjazdné. V prípade potreby ich tak môžu využiť napríklad požiarnici alebo záchranári,“ uviedol Longauer.