Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Banskobystrický kraj

Od nedele sa v Banskej Bystrici cestuje z dočasnej autobusovej stanice

Na snímke Na snímke panoráma mesta Banská Bystrica Foto: FOTO TASR/ Branislav Račko

Som veľmi rád, že môžeme Banskobystričanom vyslať pozitívnu správu o tom, k čomu sme sa zaviazali, uviedol primátor Banskej Bystrice.

Banská Bystrica 30. októbra (TASR) – Od nedele (1.11.) začína v Banskej Bystrici fungovať dočasná autobusová stanica v areáli parkoviska na Mičinskej ceste. Presunú sa tam všetky autobusové spoje, ktoré ešte dnes využívajú pôvodnú autobusovú stanicu. Je to iba o niekoľko desiatok metrov ďalej. Na najbližší rok ju uzavrú a už nebude poskytovať cestujúcim žiadne služby. Hneď ako budú vydané všetky stavebné povolenia, začne sa s búracími prácami tejto schátralej stanice, nazývanej aj strašiak mesta.

"Som veľmi rád, že môžeme Banskobystričanom vyslať pozitívnu správu o tom, k čomu sme sa zaviazali. Otvárame dočasnú autobusovú stanicu, ktorá je prvým predpokladom na to, aby sme mohli začať s búracími prácami a výstavbou novej autobusovej stanice. Vybavenie dočasnej stanice je oproti tej súčasnej až nadštandardné. Som presvedčený, že spĺňa všetky parametre a obyvatelia i návštevníci mesta budú spokojní. Verím, že aj keď sa vzdialenosť stanice o niečo predĺžila, vybrali sme najlepšie možné riešenie," konštatoval dnes banskobystrický primátor Ján Nosko.

Podľa Dopravného podniku mesta Banská Bystrica (DPMBB) aj napriek zdĺhavým administratívnym procesom a potrebným stavebným povoleniam, práce na dočasnej stanici finišujú. Za krátky čas sa podarilo vytvoriť miesto, ktoré denne poslúži stovkám dopravcov a cestujúcich.

"Počnúc 1. novembrom sme pripravení prijímať na tomto mieste vozidlá všetkých dopravcov, tak ako sme sa zmluvne zaviazali. Opravili sme povrch parkoviska, doplnili verejné osvetlenie, vybudovali ochranu proti znečisteniu vôd, novú kanalizáciu, prípojky vody, elektriky. Zároveň sa doplnili označníky, cestovné poriadky, vymedzili sme parkovacie plochy pre autobusy a taxislužby. Na dočasnej autobusovej stanici nechýba celé zázemie dopravnej kancelárie, čakárne pre takmer 60 cestujúcich, sociálne zariadenia i miestnosti pre vodičov a strážnu službu," doplnil Miroslav Snopko, riaditeľ DPMBB.