Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Banskobystrický kraj

Motocyklista narazil do dopravného značenia, zraneniam podľahol

Ilustračné foto Foto: TASR/Radovan Stoklasa

Vodič viedol motocykel v smere od obce Žemberovce na obec Ladzany.

Ladzany 10. marca (TASR) - Smrť motocyklistu si vyžiadala dopravná nehoda, ktorá sa stala v nedeľu 9. marca v katastri obce Ladzany v okrese Krupina. Na ceste I/51 narazil 62-ročný vodič motocykla Suzuki Intrude z Hurbanova do dopravného značenia. Muž utrpel pri nehode vážne zranenia, ktorým po prevoze do levickej nemocnice podľahol.

"Vodič viedol motocykel v smere od obce Žemberovce na obec Ladzany, pričom pri prejazde ľavotočivej zákruty v mieste klesania cesty z doposiaľ nezistených príčin zišiel mimo cesty vpravo, kde narazil do dopravného značenia," informovala banskobystrická policajná hovorkyňa Mária Faltániová.

Škoda na motocykli a dopravnom značení je podľa jej slov odhadnutá na tisíc eur. Na mieste dopravnej nehody bol prítomný aj znalec z odboru cestnej dopravy. Poverený príslušník začal podľa Faltániovej trestné stíhanie pre prečin usmrtenia.

"V tomto období upozorňujeme vodičov motocyklov, že na cestách sa môže nachádzať po zime štrk, čo môže byť možnou príčinou dopravnej nehody. Vodiči motocyklov a ich spolujazdci zvyšujú bezpečnosť jazdy aj riadne upevnenou ochrannou prilbou na hlave, ktorá im pri páde môže zachrániť život. Okrem opatrnej a predvídavej jazdy sa tak zvyšuje ich bezpečnosť v prípade dopravnej nehody," upozornila hovorkyňa.