Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Banskobystrický kraj

Nemocnica vo Zvolene zaviedla na geriatrii signalizačné náramky

Ilustračné foto Foto: TASR/Radovan Stoklasa

Mobilná signalizácia pomôže nielen pacientom, ale aj personálu oddelenia, ktorý sa vďaka nej okamžite dozvie, ktorý pacient potrebuje ich pomoc.

Zvolen 26. augusta (TASR) - Nemocnica Zvolen zaviedla od dnes novinku pre svojich geriatrických pacientov. Signalizačné náramky majú zaistiť väčšiu bezpečnosť pacientov pri poskytovaní zdravotnej starostlivosti.

Ako TASR informovala Marta Csergeová, hovorkyňa spoločnosti AGEL, pod ktorú zvolenská nemocnica patrí, mobilná signalizácia pomôže nielen pacientom, ale aj personálu oddelenia, ktorý sa vďaka nej okamžite dozvie, ktorý pacient potrebuje ich pomoc.

„Naším cieľom je čo najviac znížiť riziká, ktoré sú spojené s poskytovaním zdravotnej starostlivosti, a tým zvýšiť bezpečnosť pacienta. Keďže sú na našom oddelení hospitalizovaní aj pacienti, ktorí sú dezorientovaní alebo pripútaní na lôžko, stačí, ak stlačia tlačidlo na náramku a sestra okamžite vie, o ktorého pacienta ide a je mu ihneď k dispozícii. Ďalšou výhodou je, že vďaka tlačidlu na náramku má pacient možnosť privolať pomoc aj keď je mimo lôžka,“ vysvetlila primárka geriatrického oddelenia Jana Záhumenská.

„Chceli by sme zaviesť túto funkciu dohľadu nad pacientom aj na ostatných oddeleniach zdravotníckeho zariadenia,“ uviedol riaditeľ nemocnice Jozef Botka.

Geriatrické oddelenie zvolenskej nemocnice má 86 lôžok. Umiestnené sú v spoločnom pavilóne na prízemí, na 3. a 4. poschodí. Všetky poschodia oddelenia boli v uplynulom roku zrekonštruované. Oddelenie je určené pre pacientov nad 65 rokov, kde sa riešia akútne prípady - náhle zmeny zdravotného stavu, okrem tých, ktoré je nutné sledovať na jednotke intenzívnej starostlivosti. Pacientov tam prijímajú počas dňa, noci, víkendov i sviatkov.