Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 3. máj 2024Meniny má Galina
< sekcia Banskobystrický kraj

Noc múzeí vyplní na hrade aj výstava sakrálneho barokového umenia

Ilustračné foto Foto: Noc múzeí a galérií na Ľubovnianskom hrade

Ako uvádza internetová stránka múzea, počas celej noci budú môcť návštevníci zažiť netradičné prehliadky expozícií a uvidia aj krátke zábavné divadelné predstavenia.

Modrý Kameň 20. mája (TASR) - Do Noci múzeí a galérií, ktorá sa uskutoční v sobotu 21. mája, sa zapojí aj Slovenské národné múzeum - Múzeum bábkarských kultúr a hračiek na hrade v Modrom Kameni. Pre návštevníkov je pripravený program nielen v interiéri kaštieľa, ale aj na jeho nádvorí.

Ako uvádza internetová stránka múzea, počas celej noci budú môcť návštevníci zažiť netradičné prehliadky expozícií a uvidia aj krátke zábavné divadelné predstavenia. Pre najmenších sú pripravené naživo čítané klasické rozprávky.

Uskutoční sa aj slávnostné otvorenie výstavy s názvom Vo svetle nebies – sakrálne barokové umenie 18. storočia. Vystavená bude oltárna tvorba a komornejšie diela kláštorných maliarskych dielní zo zbierok SNM – Historického múzea Bratislava. Súčasťou programu je aj vystúpenie ženského speváckeho zboru Nádej z Veľkého Krtíša.

Talkshow Gallery VK predstaví komunitu neprofesionálnych umelcov okresu Veľký Krtíš s Lenkou Stankovou. Uskutoční sa tiež prednáška o káve a čaji spojená s ochutnávkou.

Vystúpi tiež tanečná škola s latino tancami a skupina Kord s najlepšími rockovými a popovými šlágrami z domácej i zahraničnej scény.