Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Banskobystrický kraj

O M. Kotlebovi poslanci nerokovali, čakajú na usvedčujúce dokumenty

Na snímke Marian Kotleba, archívne foto Foto: TASR/Dušan Hein

Poslanci okrem iného odsúhlasili aj predaj niektorých nehnuteľností z majetku BBSK, či informácie o výsledkoch kontrol v Úrade BBSK a kontrol NKÚ SR v domovoch dôchodcov v Hriňovej,Krupine, R.Sobote.

Kriváň 24. apríla (TASR) - Analýza sociálno-ekonomickej situácie v okrese Detva, návrh Záverečného účtu BBSK za rok 2014, ale napríklad aj návrh na zmenu rozpočtu na aktuálny rok boli medzi dnešnými bodmi rokovania zastupiteľstva Banskobystrického samosprávneho kraja (BBSK), ktoré sa konalo v Kriváni v okrese Detva.

Hneď na úvod poslanci na návrh poslankyne Ľubice Laššákovej stiahli z rokovania bod: Stanovisko Komisie na ochranu verejného záujmu pri výkone funkcií verejných funkcionárov BBSK k podnetom Miroslava Beblavého na začatie konania vo veci ochrany verejného záujmu a zamedzenia rozporu záujmov proti predsedovi BBSK Marianovi Kotlebovi.

Podpredseda strany Sieť Beblavý podal totiž ešte v januári dva podnety na predsedu BBSK za porušenie ústavného zákona o konflikte záujmov. Podnety súviseli s medializovanými informáciami, že zamestnanci kraja odvádzajú Kotlebovi časť svojej mzdy, druhý podnet sa týka živnostenského oprávnenia na obchodné meno Marian Kotleba – KKK – ANGLICKÁ MÓDA. Za tieto skutky mu hrozí pokuta vo výške 18 mesačných platov.

Laššáková stiahnutie bodu zdôvodnila tým, že poslanci nemajú ešte k podnetom všetky potrebné dokumenty. "Doposiaľ nám banka nezaslala dokumenty, ktoré by naše podozrenia potvrdili," povedala TASR.

Poslanci okrem iného odsúhlasili aj predaj niektorých nehnuteľností z majetku BBSK, či informácie o výsledkoch finančných kontrol v Úrade BBSK a kontrol NKÚ SR v domovoch dôchodcov v Hriňovej, Krupine, R. Sobote.

Poslanci aktuálne rokujú o správe o zisteniach v domove dôchodcov v Tornali. Na záver by mal poslanec Radoslav Vazan predniesť návrh na odklad splatenia pohľadávky BBSK voči Nemocnici Zvolen, a. s., z titulu nájomného v súvislosti s platným Uznesením zastupiteľstva BBSK z októbra 2014.