Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Banskobystrický kraj

Obyvatelia pod Urpínom budú opäť rozhodovať, kto získa 20.000 eur

Mesto Banská Bystrica Foto: TASR/Branislav Račko

Novinkou tohto ročníka je, že uchádzať sa o finančné prostriedky môžu nielen občania nad 15 rokov s trvalým bydliskom v Banskej Bystrici.

Banská Bystrica 25. novembra (TASR) - Banskobystričania majú opäť šancu rozhodnúť, kto v novom ročníku získa 20.000 eur z participatívneho rozpočtu mesta. Prvé diskusné fórum sa uskutoční 2. decembra o 17.00 h vo veľkej sále magistrátu, kde zhodnotia minulý ročník participatívneho rozpočtu a zároveň vyhlásia nový, druhý ročník.

"Novinkou tohto ročníka je, že uchádzať sa o finančné prostriedky môžu nielen občania nad 15 rokov s trvalým bydliskom v Banskej Bystrici, ale aj ľudia s prechodným pobytom v meste pod Urpínom alebo študenti, ktorí sa tam vzdelávajú," uviedol Miroslav Šimkovič z Koordinačnej rady participatívneho rozpočtu.

Podľa nového štatútu bude toto fórum priestorom pre verejnú prezentáciu a zhodnotenie projektov, ktoré boli zrealizované.

"Bude tiež priestorom pre vyhlásenie nového ročníka participatívneho rozpočtu a určenie tematických skupín, v rámci ktorých sa budú môcť záujemcovia stretávať, pripravovať projekty a diskutovať o nich predtým, než ich predložia do výberového procesu na druhom diskusnom fóre," doplnila Eva Ščepková z koordinačnej rady.