Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Banskobystrický kraj

Odborníci v Banskej Bystrici sa zamerali na seniorov, chystajú akcie

NIlustračná snímka. Foto: TASR

V utorok 8. októbra sa uskutoční v spolupráci s Mestským úradom v Banskej Bystrici Olympiáda seniorov.

Banská Bystrica 4. októbra (TASR) - Na podporu zdravia seniorov počas októbra, mesiaca úcty k starším, zamerajú svoje aktivity pracovníci Oddelenia podpory zdravia a výchovy k zdraviu Regionálneho úradu verejného zdravotníctva (RÚVZ) v Banskej Bystrici. Chcú tak zvýšiť povedomie v oblasti prevencie ochorení súvisiacich s vyšším vekom, zlepšiť zdravotné povedomie a načrtnúť možné riešenia zdravotných problémov u seniorov.

„V piatok 4. októbra začíname informačným dňom o opätovnom spustení projektu pre seniorov s názvom FIT senior, ktorý je zameraný na zdravý životný štýl a udržanie dobrej kondície aj vo vyššom veku," priblížila Zora Kľocová Adamčáková z RÚVZ Banská Bystrica. Viac ako 60 prihlásených seniorov čaká okrem prednášok aj pravidelné cvičenie pod vedením odborníkov.

Ako ďalej uviedla Kľocová Adamčáková, v utorok 8. októbra sa uskutoční v spolupráci s Mestským úradom v Banskej Bystrici Olympiáda seniorov, v rámci ktorej budú môcť záujemcovia absolvovať viaceré vyšetrenia a následne aj individuálne poradenstvo.

Odborníci sa vyberú aj do sociálnych zariadení pre seniorov, kde budú prednášať o Alzheimerovej chorobe. Zúčastnení klienti si budú môcť otestovať svoje pamäťové schopnosti prostredníctvom pamäťových testov v troch zariadeniach sociálnych služieb v stredu 9. októbra.