Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Banskobystrický kraj

Okresný prokurátor vo V. Krtíši sa po incidentoch vzdal svojej funkcie

Polícia o podrobnostiach zatiaľ mlčí. Medzitým však vzniesla obvinenie voči Alojzovi Z. za prečin ublíženia na zdraví a za zločin vydierania.

Banská Bystrica/Veľký Krtíš 29. januára (TASR) - Okresný prokurátor vo V. Krtíši Gabriel G. sa vzdal svojej funkcie. Odchod z postu súvisí s nedávnou udalosťou, ktorá sa stala v obci Seľany, pri ktorej ho postrelil do členka jeho kamarát, 65-ročný veľkokrtíšsky podnikateľ Alojz Z. Informovala o tom hovorkyňa Generálnej prokuratúry SR Andrea Predajňová.

„Generálny prokurátor Jaromír Čižnár si dnes predvolal banskobystrického krajského prokurátora. Jedinou témou bola minulotýždňová štvrtková udalosť, v súvislosti s ktorou sa okresný prokurátor vo Veľkom Krtíši vzdal svojej funkcie," uviedla hovorkyňa bez ďalších podrobností.

Incident sa stal minulý týždeň vo štvrtok. Krtíšsky prokurátor, Alojz Z. a dvaja policajní ochrankári sa mali večer vracať autom z obce Vinica, kde boli súkromne. Pri prejazde obcou Seľany malo v aute dôjsť k výstrelu a zraneniu prokurátora.

Polícia o podrobnostiach zatiaľ mlčí. Medzitým však vzniesla obvinenie voči Alojzovi Z. za prečin ublíženia na zdraví a za zločin vydierania.

Postrelený prokurátor leží vo veľkokrtíšskej nemocnici a stráži ho ochranka. Tú mu pridelili po tom, ako mu iní páchatelia poškodili autá. Prvý raz to bolo vlani na jeseň, keď mu neznámy páchateľ podpálil auto pred miestom bydliska a druhý raz vlani v decembri mu dnes už známy páchateľ zaťal do strechy auta čakan s odkazom: Boh odpúšťa, ja nie. Odstúp! Podľa polície však streľba v aute a poškodené autá spolu nesúvisia.