Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Banskobystrický kraj

V osadách pod Poľanou očakávajú najviac voličov podvečer

Na snímke volebná miestnosť v jednom z bytov v Dúbravách v časti Želobudza v okrese Zvolen vo voľbách do Národnej rady SR v sobotu 5. marca 2016. Foto: TASR/Oliver Ondráš

V tomto najmenšom očovskom okrsku predpokladajú, že účasť bude tak ako v minulosti medzi 50 a 67 percentami.

Holcov majer/Želobudza 5. marca (TASR) - Asi jednu šestinu zo zapísaných voličov evidovala dnes krátko po poludní okrsková volebná komisia č. 3, zriadená v objekte bývalej hasičskej zbrojnice v očovskej časti Holcov majer v okrese Zvolen. Členovia komisie však očakávajú najviac občanov s hlasovacím právom medzi 16. a 20. hodinou.

"Také sú naše skúsenosti z volieb za uplynulých desať rokov," povedal pre TASR člen komisie Karol Budínsky. V tomto najmenšom očovskom okrsku predpokladajú, že účasť bude tak ako v minulosti medzi 50 a 67 percentami. Do okrsku patria aj asi 20 voliči z časti Obchoditá, ktorá je od Holcovho majera vzdialená asi štyri kilometre. "Časť voličov z Obchoditej tu už bola dopoludnia. Doviezli sa na niekoľkých autách," dodal Budínsky.

V neďalekom okrsku na majeri Želobudza, ktorý patrí pod obec Dúbravy v okrese Detva, odvolilo do 12. hodiny asi 15 percent občanov. Ako uviedol predseda okrskovej volebnej komisie č. 2 Pavel Pleva, očakávajú, že najviac ľudí príde k urne podvečer. Väčšia časť voličov tohto malého okrsku pochádza z asi kilometer vzdialenej časti Hradná.

Zaujímavosťou je, že tento okrsok sídli v prázdnom byte bytového domu, ktorý tu kedysi postavilo družstvo pre svojich zamestnancov.