Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Banskobystrický kraj

Parkovisko pred zvolenským obchodným centrom od januára spoplatnia

Ilustračné foto Foto: TASR/Tomáš Halász

Platené parkovanie by sa malo na budúci rok zaviesť aj pred zvolenskou poliklinikou.

Zvolen 16. novembra (TASR) - Veľké parkovisko pred nákupným centrom vo Zvolene, by sa malo od januára 2017 spoplatniť. Platiť sa bude podobne ako na viacerých parkoviskách pri obchodných centrách na Slovensku, teda prvé dve hodiny budú zdarma a za každú ďalšiu začatú hodinu zaplatia vodiči jedno euro.

Ako uviedol zástupca Zvolenskej Europy Matej Heško, parkovisko bude spoplatnené v pracovné dni od 7.00 do 22.30 h, v ostatné hodiny bude zatvorené. V sobotu a nedeľu bude v rovnakom čase sprístupnené bezplatne.

Spoločnosť sa rozhodla spoplatniť 500-miestne parkovisko preto, lebo ho v hojnom počte využívali nielen návštevníci centra, ale aj zamestnanci okolitých firiem a parkovali tam veľmi často aj celý deň. Ďalším dôvodom je pravidelné upratovanie na parkovisku, ktoré doteraz pre neustále parkovanie motorových vozidiel nebolo možné.

Vstupné rampy malo parkovisko už dávnejšie vybudované, ale len z Kubányho ulice. Musí sa ešte dobudovať aj zo smeru od kruhovej križovatky za Hronským mostom. Na Kubányho ulici by sa tak mala znížiť intenzita dopravy.

Platené parkovanie by sa malo na budúci rok zaviesť aj pred zvolenskou poliklinikou. Vedenie nemocnice chce po prvom neúspešnom pokuse zaviesť parkovné, požiadať mesto o zmenu stavebného povolenia s možnosťou nainštalovať aj závory. Ak povolenie získa, chce obnoviť doterajší priestor na parkovanie a vybudovať takto celkom 160 parkovacích miest.