Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Banskobystrický kraj

Pivovar na sídlisku v Bystrici nebude kvôli územnému plánu

Ilustračná foto Foto: FOTO TASR/Michal Svítok

Proti výstavbe pivovaru v obytnej zóne sa postavili aj tamojší obyvatelia.

Banská Bystrica 22. júla (TASR) - Malý pivovar na Pieninskej ulici na sídlisku Sásová v Banskej Bystrici, ktorý plánovala bardejovská spoločnosť SevenTech, nevznikne. Mesto Banská Bystrica vydalo pred niekoľkými dňami k zámeru nesúhlasné stanovisko.

„Územný plán mesta Banská Bystrica, ktorý bol schválený uznesením Mestského zastupiteľstva v marci 2015, definuje uvedenú plochu ako územie určené na bývanie. Preto nebol predložený zámer v súlade s územným plánom," uviedol primátor B. Bystrice Ján Nosko.

Ako TASR informovala hovorkyňa primátora Zdenka Sekerešová, proti výstavbe pivovaru v obytnej zóne sa postavili aj tamojší obyvatelia. "Žiadnym spôsobom neobmedzíme pokojné a komfortné bývanie Banskobystričanov. Výstavba malého pivovaru na Pieninskej ulici, kde sa nachádzajú bytové domy, je neprípustná," uviedol ďalej Nosko.

K architektonickej štúdii sa vyjadril aj Útvar hlavného architekta mesta Banská Bystrica. Ten posúdil predložený zámer v danom území ako neprípustný a neodporučil jeho realizáciu.

"Územie nie je určené na výstavbu výrobných zariadení, skladov i miest pre nakladanie s odpadmi, objektov určených pre autoservisy, pneuservisy i garáže. Plocha nie je určená pre také druhy činností, ktoré by svojimi negatívnymi vplyvmi priamo alebo nepriamo obmedzovali bývanie všetkých Banskobystričanov."